RUTES

Osona és una comarca de Catalunya, situada a l’extrem nord-est de la depressió central, que pertany majoritàriament a la província de Barcelona. Limita al nord amb el Ripollès; a l’est amb la Garrotxa i la Selva; al sud amb el Vallès Oriental; i a l’oest amb el Bages i el Berguedà. La seva capital és Vic.

L’entorn és un espai ideal per la pràctica d’activitats a l’aire lliure com el senderisme, la mountain bike, el trail running, etc. A continuació us proposem algunes excursions que podeu fer molt a prop de l’Aguilar.

De la collada de Bracons al Puigsacalm

Els entorns del Puigsacalm retroben els paisatges verds, frondosos i inacabables de les serres prepirinenques com cap altre indret de la Catalunya humida.

La vista des del seu cim, de 1515 metres d’altitud, és d’una grandiositat i bellesa tan extraordinàries que ningú pot dir que coneix bé Catalunya si no hi ha pujat.

La ruta parteix de la collada de Bracons. Per arribar-hi des d’Olot, es pren a migdia la carretera C-152 en direcció a Sant Feliu de Pallerols i, abans de Sant Esteve d’en Bas, es trenca a la dreta (SO) per la carretera veïnal GIV-5273 que comunica Joanetes i la Vall d’en Bas amb Torelló.

Un cop a la Collada de Bracons s’agafa el camí senyalitzat que va cap al nord tot superant un marge rocós vora la carretera. Durant el recorregut, s’aniran trobant marques de pintura vermelles i blaves o bé verdes i blanques.

Aquesta ruta recorre els termes municipals de La Vall d’en Bas i de Vidrà, a les comarques de La Garrotxa i Osona, respectivament. Els seus punts d’interès són la collada de Bracons, la fageda, la collada de Sant Bartomeu, la font Tornadissa i la vista panoràmica des del Puigsacalm.

El vídeo De la collada de Bracons al Puigsacalm us permetrà endinsar-vos en els paisatges verds, frondosos i inacabables de les serres prepirinenques.

Fitxa Tècnica

Dificultat: Mitjana
Temps efectiu: 2 hores 40 minuts
Distància: 8,25 km
Desnivell: +450 m. / -450 m
Punt inici/final: Collada de Bracons
Senyalització: Sí
Track GPS: Sí (ruta georeferenciada .gpx)
Temàtica: Natura
Tipologia: Patrimoni paisatgístic
+ info: Veure fitxa ruta a Wikiloc

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search